Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04 Emnet er løst

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 06:50

Hej.

Jeg har pludselig fået problemer med at mit net ikke virker med Ubuntu 14.04, jeg fandt ud af det da jeg bootede mit virtuelle Windows 7 op og nettet virkede fint der, så det kan ikke være pga min ISP eller dårlige kabler som jeg først troede, så det må være noget i opdateringen som er gået galt, og nu kan jeg kun komme på nettet via Windows og Virtualbox, så nu undre jeg mig lidt over hvordan jeg mon skal fikse dette problem da der jo ikke er noget net på min Ubuntu installation som jeg bruger dagligt.

Nogen der har en idé om hvad det kan skyldes?

På forhånd mange tak.
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

AJenbo
Admin
Indlæg: 20620
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf AJenbo » 28. sep 2015, 11:55

Hvis den virtuelle maskiner kan komme på nettet har hoved maskinen også net adgang. Prøv at logge ind som gæst

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 15:32

AJenbo skrev:Hvis den virtuelle maskiner kan komme på nettet har hoved maskinen også net adgang. Prøv at logge ind som gæst


Det har den så ikke nej.

Der er INTET net på min Ubuntu 14.04, heller ikke som gæst.

Der er fint net under Windows 7 kørt via virtualbox.

Problemet MÅ ligge i Ubuntu et sted..

Jeg kan nu regne ud jeg er TVUNGET til at køre Windows for at komme på nettet indtil problemet er løst! SUK!
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 15:46

Jeg faldt over dette i min søgning:



Edit correctly the following files:

/etc/network/interfaces
/etc/resolv.conf
/etc/hosts

In /etc/network/interfaces specify these information:

auto ethX
iface ethX inet static

address
netmask
broadcast
dns-nameserver
gateway

ethX: X can be 0,1, 2 ... depending on the network interface you are using. But in your case it is eth0

In /etc/resolv.conf specify these information:

nameserver x.x.x.x

(you can add a new nameserver address on a new line)

In /etc/hosts add your username and address on the 3rd line as follows:

yourUsername yourIPaddress

After you saved the 3 files, run this command:

sudo service network-interface restart INTERFACE=eth0


Er der nogen der kan forklare mig det lidt mere detaljeret? Jeg aner f.eks ikke hvad min gateway eller IP er.
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5132
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Klaus Rasmussen » 28. sep 2015, 15:48

Hvordan ser dit netværksikon ud i Ubuntu?

Det kan være du bruger wired forbindelse i Ubuntu, som så ikke virker. Og bruger Wifi i Virtualbox.
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 20.04 på Lenovo-H515s, 64bit og 21.10 på HP Probook 4520s, 64 bit.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
MEGA Share: https://mega.nz/#F!XNM1ALpL!G_CEVUUE9ZvotKPa4o4PLA

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 15:57

Klaus Rasmussen skrev:Hvordan ser dit netværksikon ud i Ubuntu?

Det kan være du bruger wired forbindelse i Ubuntu, som så ikke virker. Og bruger Wifi i Virtualbox.


Det ligner en diamant, sort indeni, når den søger ligner den et wifi ikon, men intet sker.

Billede

Desuden er der slet ikke WIFI på denne maskine, kun LAN.

spot@SPOT-PC:~$ ping -c3 8.8.8.8
connect: Network is unreachable
spot@SPOT-PC:~$
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5132
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Klaus Rasmussen » 28. sep 2015, 16:47

Er du på en box eller laptop?

Vis os:

Kode: Vælg alt

lspci
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 20.04 på Lenovo-H515s, 64bit og 21.10 på HP Probook 4520s, 64 bit.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
MEGA Share: https://mega.nz/#F!XNM1ALpL!G_CEVUUE9ZvotKPa4o4PLA

AJenbo
Admin
Indlæg: 20620
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf AJenbo » 28. sep 2015, 16:49

Du læste vist ikke rigtig hvad jeg skrev. Du har muligvis heller ikke ordentlig beskrevet forholdet mellem den fysiske og virtuelle maskine

Brugeravatar
Blueeyez
Forfatter
Indlæg: 885
Tilmeldt: 24. jul 2012, 21:33
IRC nickname: Blueeyez

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Blueeyez » 28. sep 2015, 20:24

Hvis du klikker på "netværksikonet" i Ubuntu. Hvad viser den så?

Undre mig lidt over hvad du har gjort siden din virtuelle maskine godt vil på intenret, men ikke den fysiske.. (Ikonet fortæller mig ihvertfald der ikke er internet)
* Linux Ubuntu 16.04 64 bit - I3, 4 GB DDR3 1600Mhz, intel 7260AC dual band wifi, Samsung EVO 850 250 GB SSD. - Abook Z510
* Asustor nas: AS-202T, AS-202TE & AS-604T
https://linuxviden.dk

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 20:31

Klaus Rasmussen skrev:Er du på en box eller laptop?

Vis os:

Kode: Vælg alt

lspci



Jeg er på hjemmebygget PC! :) Har altid virket.

spot@SPOT-PC:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82579V Gigabit Network Connection (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev c4)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 7 (rev c4)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 8 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Z77 Express Chipset LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G71 [GeForce 7900 GT/GTO] (rev a1)
03:00.0 USB controller: ASMedia Technology Inc. ASM1042 SuperSpeed USB Host Controller
04:00.0 SATA controller: ASMedia Technology Inc. ASM1062 Serial ATA Controller (rev 01)
05:00.0 SATA controller: ASMedia Technology Inc. ASM1062 Serial ATA Controller (rev 01)
spot@SPOT-PC:~$
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 20:34

AJenbo skrev:Du læste vist ikke rigtig hvad jeg skrev. Du har muligvis heller ikke ordentlig beskrevet forholdet mellem den fysiske og virtuelle maskine


Det kan du tro jeg gjorde, det gør jeg faktisk altid, ellers var der jo ingen mening med at lave indlæg?

Jeg forstod det du sagde på følgende måde : Hvis mit net virker på min virtuelle Windows 7, så burde det også virke med Ubuntu 14.04, problemet er bare der har været en fejl i en opdatering et sted, fordi det er først efter en opdatering at dette blev et problem! Jeg har kørt med Ubuntu i rigtigt mange år uden at opleve ens net pludselig ikke virker.

Nu om dage er ens net jo en stor del af ens computer, uden dette ville jeg blive TVUNGET til at rulle med Windows, og det gider jeg i den grad ikke!! :)
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf zob » 28. sep 2015, 20:40

Du kan da bare installere ubuntu, hvis du virkelig savner det...

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 20:44

Blueeyez skrev:Hvis du klikker på "netværksikonet" i Ubuntu. Hvad viser den så?

Undre mig lidt over hvad du har gjort siden din virtuelle maskine godt vil på intenret, men ikke den fysiske.. (Ikonet fortæller mig ihvertfald der ikke er internet)


Så ser den sådan her ud, som den altid har gjort de sidste 10år i hvert fald.

Billede

Jeg har ikke gjort andet end at holde mit system opdateret, det skal man åbenbart passe på med da man ellers kan havne i en situation som min, uden internet, det er ret svært at undvære da det jo er blevet en stor del af vores alles dagligdag, om man kan lide det eller ej.

Så jeg holder stadig på det er en Ubuntu fejl som kom via opdatering, fordi det har ALTID virket før, i knapt 10år.
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 20:45

zob skrev:Du kan da bare installere ubuntu, hvis du virkelig savner det...


Pas?

Jeg har kørt Ubuntu siden 7.10, tror du må have læst forkert et sted! ;)
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Spotten
Indlæg: 2135
Tilmeldt: 19. okt 2007, 18:13
IRC nickname: Sp0t
Geografisk sted: Jamaica

Re: Problemer med net ikke virker - ubuntu 14.04

Indlægaf Spotten » 28. sep 2015, 20:56

spot@SPOT-PC:~$ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr c8:60:00:a6:16:7a
inet6 addr: fe80::ca60:ff:fea6:167a/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:222661 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:141378 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:284300215 (284.3 MB) TX bytes:32087806 (32.0 MB)
Interrupt:20 Memory:f7400000-f7420000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:207 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:207 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:14965 (14.9 KB) TX bytes:14965 (14.9 KB)

spot@SPOT-PC:~$
MB : Asus Sabertooth Z77
CPU : Intel Core I7 2600K+ 3,4GHz 8Mb L3
RAM : 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz
HDD : LAGER : 1x1TB WD Extern USB 7200rpm + SYSTEM 1 x 180GB Corsair Force 3 Series SSD SATA6 550MB/sek
GFX : MSI 7900GT 512MB GDDR3 (Passivt Kølet)
Case : Lian Li PC-V1100 Plus
PSU : Corsair Professionel Series Gold AX1200
OS: Ubuntu 18.01LTS 64bit

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster