Hjælp med at udbrede Ubuntu

Spred ordet om Ubuntu :-)
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Hjælp med at udbrede Ubuntu

Indlæg af Pihl »

På engelsk har man betegnelse "advocacy" om det at sprede ordet, og på dansk bruges ordet også enkelte steder, som fx i "at advokere for noget". Men en advocate på engelsk har en lidt anden betydning, end en advokat har på dansk. 'Marketing' er næste det eneste ord vi har, som dækker den betydning, der ligger i bl.a. advocacy samt de andre ting der indgår i at sprede ordet.

Vi har i Ubuntu Danmark oprettet et særligt Marketings-team, som laver alt muligt, der gør folk mere opmærksom på Ubuntu. Det kan være alt fra at lave pressemeddelelser til at lave flyers eller tekst til flyers eller få bannere på sites. Kort sagt alt der har med at udbrede kendskabet til Ubuntu at gøre.

Hvis du har lyst til at hjælpe med i Ubuntu-projektet, men måske ikke synes du er helt teknisk nok, eller du bare har en særlig interesse i at gøre reklame for Ubuntu så hop med i marketingsgruppen. Tilmeld dig denne mailingliste hvor størstedelen af kommunikationen vil foregå:

http://lists.ubuntu-dk.org/listinfo/marketing

Et af de næste større projekter bliver at starte et nyhedsbrev op. Så har du lyst til dét så meld dig endelig til listen. Smid gerne lige et par linjer om dig selv, når du tilmelder dig.

Et andet større projekt bliver at gøre noget ved wiki'en, og sørge for at det bliver lettere at finde frem til de rette ting, fx til vejledninger om hvordan man bliver en aktiv bidragsyder med marketing, oversættelser, bug triaging, dokumentation og så videre.

Der har været rigtig meget i medierne om Ubuntu i Danmark de sidste to måneder siden foreningens dannelse, og det skyldes primært, at der er blevet gjort en aktiv indsat på marketingssiden og ved at udsende pressemeddelelser. Så det har VIRKELIG en betydning. Se listen over de gange de to sidste måneder hvor der har været skrevet om Ubuntu i Danmark:

http://wiki.ubuntu-dk.org/Marketing

Hermed en kæmpeopfordring - der er brug for nogle hænder (og hjerner!)! :-)