Permanent Mount af NAS

Få hjælp til at sætte programmer eller funktioner op.
Ulrik85
Indlæg: 49
Tilmeldt: 21. jun 2009, 23:58
Geografisk sted: Vanløse

Permanent Mount af NAS

Indlægaf Ulrik85 » 21. feb 2016, 23:00

Hej

På mit hjemmenetværk har jeg en NAS tilsluttet, hvor jeg har lavet en permanent SMB mount med pakken cifs-utils. og følgende kode i /etc/fstab.

Kode: Vælg alt

//192.168.1.2/ulrik /home/ulrik/NAS cifs credentials=/home/ulrik/.smbcredentials,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0

Jævnfør denne guide
https://wiki.ubuntu.com/MountWindowsSharesPermanently

Det virker fint i Ubuntu op til 14.04. men i 15.10 kan jeg ikke få Ubuntu til at mounte ved opstart. For at mounte min NAS skal kører en "sudo mount -a" i terminalen.

Er der nogle der ved hvordan jeg får Ubuntu til at mounte mit NAS drev automatisk igen?

Vh Ulrik

poulb
Indlæg: 329
Tilmeldt: 12. jun 2010, 01:26

Re: Permanent Mount af NAS

Indlægaf poulb » 22. feb 2016, 21:14

Ulrik85 skrev:Hej

På mit hjemmenetværk har jeg en NAS tilsluttet, hvor jeg har lavet en permanent SMB mount med pakken cifs-utils. og følgende kode i /etc/fstab.

Kode: Vælg alt

//192.168.1.2/ulrik /home/ulrik/NAS cifs credentials=/home/ulrik/.smbcredentials,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0

Jævnfør denne guide
https://wiki.ubuntu.com/MountWindowsSharesPermanently

Det virker fint i Ubuntu op til 14.04. men i 15.10 kan jeg ikke få Ubuntu til at mounte ved opstart. For at mounte min NAS skal kører en "sudo mount -a" i terminalen.

Er der nogle der ved hvordan jeg får Ubuntu til at mounte mit NAS drev automatisk igen?

Vh Ulrik

Hej Ulik
Her helt samme problem efter skiftet til 15.10.
Andre har den samme fejl. I linket er en metode til at omgå det, men jeg har ikke fået det til at virke endnu. Håber ikke det er fejl som flytter videre til 16.04
Se: http://askubuntu.com/questions/689241/problem-mounting-samba-shares-in-15-10-it-worked-in-15-04
Finder du en brugbar "work around" så skriv det her på foraet.
vh
Poul
Ubuntu Mate patron. Be a full Ubuntu MATE community member by helping to grow and sustain it.
Check... http://ubuntu-mate.org/blog/
and - please - note, that Ubuntu MATE 17.04 (in Beta). It is by now running both 32 and 64 bit arkitecture and on the Raspberry Pi 2 (ARMv7 proc.)
Check... https://ubuntu-mate.community/latest

Ulrik85
Indlæg: 49
Tilmeldt: 21. jun 2009, 23:58
Geografisk sted: Vanløse

Re: Permanent Mount af NAS

Indlægaf Ulrik85 » 23. feb 2016, 20:19

Hej poulb

Jeg kiggede på det link, som du smid i dit post. Det linker videre til dette link.
http://askubuntu.com/questions/696341/unable-to-mount-samba-share-on-boot-ubuntu-15-10
Her forklares at man skal indsætte følgende ind i linjen i /etc/fstab.

Kode: Vælg alt

x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=3,

Således bliver følgende linje:

Kode: Vælg alt

//192.168.1.2/ulrik /home/ulrik/NAS cifs credentials=/home/ulrik/.smbcredentials,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0

til

Kode: Vælg alt

//192.168.1.2/ulrik /home/ulrik/NAS cifs x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=3,credentials=/home/ulrik/.smbcredentials,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0


Og nu mounter den mit NAS drev automatisk ved opstart. :D

Dog har jeg bemærket at min nye Kubuntu nogle gange fryser i opstarten, den timeout der er indsat i linjen skulle ellers sørge for at opstarten skulle forsætte hvis drevet ikke er til af finde.
Det kan være at det har noget med KDE at gøre. Jeg må prøve på en anden distro.

Hvis man vil læse mere om mount i systemd fandt jeg dette link, i en god gammel no nonsense HTML stil. :)
https://www.freedesktop.org/software/systemd/man/systemd.mount.html

Hvordan er kutyme om mærkning af tråde, hvor problemet bliver løst? Skal man indsætte (Solved) i overskiften eller hvordan.

Vh Ulrik

Ulrik85
Indlæg: 49
Tilmeldt: 21. jun 2009, 23:58
Geografisk sted: Vanløse

Re: Permanent Mount af NAS

Indlægaf Ulrik85 » 24. apr 2016, 17:48

Hej igen
Jeg har fået et nyt problem med mount af min nas, som jer er helt sikker på jeg ikke havde før.
Jeg har opgraderet min stationær fra Xubuntu 14.04 til 16.04, og brugt ovenstående linje med systemd til at mounte med.

Problemet er at hvis jeg går ind i nogle under mapper på drevet, og venter ca 3 sek så hopper file manageren et folder tilbage, og efter ca 3 sek et mere osv. begynder jeg at streame en film fra NAS'en er der ingen problemer, file manageren bliver i den mapper jeg har efterladt den i .

Problemet er at skal man lede efter en fil så når man at gå ud af mappen får man finder den man skal bruge.

Jeg tænkte at det det må være noget med idle på NAS'en at gøre.
Derfor begyndte jeg at rode lidt med:

Kode: Vælg alt

x-systemd.idle-timeout=
x-systemd.device-timeout=

Se https://www.freedesktop.org/software/systemd/man/systemd.mount.html
Dog uden held.

Nogle der har gode forslag?

Ulrik85
Indlæg: 49
Tilmeldt: 21. jun 2009, 23:58
Geografisk sted: Vanløse

Re: Permanent Mount af NAS

Indlægaf Ulrik85 » 24. apr 2016, 18:41

Nå, jeg fik prøvet noget mere.
Det må være en bug i Nautilus og ikke et problem med /etc/fstab.

På min Xubuntu 16.04 maskine har jeg skiftet til Nautilus som file manager.
Nu prøvede jeg med Thunar på samme maskine og der var ingen problemer.
Jeg prøvede med Dolphin på en Kubuntu 15.10 maskine jeg har liggende, med samme /etc/fstab setup. Ingen problem.

Så prøvede jeg at installer Nemo, fordi jeg ikke rigtig gider at bruge Thunar på Xubuntu. og her var der heller ingen problemer.

Derfor må jeg konkluder at enten har Nautilus nogle andre indstillinger eller så er der en bug i Nautilus i 16.04

Vh Ulrik

Tilbage til "Opsætning"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 6 gæster