Information til alle brugere - Retningslinier i forum

Nyheder og annonceringer kan læses her. Alle nye brugere bør starte med at læse vejledningen herinde.
Brugeravatar
NickyThomassen
Admin
Indlæg: 3650
Tilmeldt: 5. mar 2010, 19:58
IRC nickname: nicky
Geografisk sted: 192.168.20.42

Information til alle brugere - Retningslinier i forum

Indlægaf NickyThomassen » 3. jun 2012, 16:54

Så du har taget springet, enten helt eller delvist, og er nu i gang med Ubuntu. Lad os først ønske dig tillykke med det, og dernæst byde dig velkommen til vores forum.

Der er nogle ting omkring forummet som alle bør vide, og grunden er ganske enkelt, at vi er mange som bruger forummet i dagligdagen. Så for at holde en behagelig og konstruktiv stemning i forummet, er der nogle fælles retningslinier som vi gerne ser fulgt. De dækker over

  1. Alle brugere på forummet er her 100% frivilligt. Lige fra den nyankommne bruger, til de garvede brugere og redaktørerne og administratorene. Der kan derfor ikke stilles nogen krav til hurtig hjælp eller løsninger, og den hjælp man faktisk modtager, bør man sætte pris på.

  2. Vi hjælper ikke med at
   Bryde loven
   Bryde kodeord
   Hente videoer fra Youtube (det er imod deres ToS)
   Omgå DNS-spærringen til fx The Pirate Bay
  Dette er et punkt der ikke kan diskuteres, og vi forventer at alle overholder det.

  3. Vi yder officiel support i vores forum til følgende systemer
   Ubuntu - Kubuntu - Xubuntu - Edubuntu - Lubuntu - Dabuntu
   Både desktop- og serverudgaverne, 32- såvel som 64-bit
  Søger du hjælp til andre udgaver af Linux end Ubuntu-familien, har vi et underforum til dem som ligger i "Off-Topic --> Andre systemer". Dette inkluderer også systemer som Android. Som udgangspunkt yder vi ikke support til Windows og MacOS, medmindre at det er i direkte sammenhæng med Linux.

  4. Ubuntu er grundlagt på respekt for andre mennesker og deres meninger. For at fremme det mål, er der i fællesskab blevet konstrueret et adfærdskodeks, som dækker hele fællesskabet, og som sætter nogle retningslinier op for adfærd i fællesskabet. Dette forum er en del af det fællesskab, hvilket betyder at adfærdskodekset også gælder her, og skal overholdes. Det kan læses her.

  5. Signaturer må ikke indeholde reklamer for, eller på anden vis indeholde eller linke til, kommercielle interesser. En signatur skal også være relevant i forhold til Ubuntu og forummet, men kan eventuelt indeholde uddybende information om brugeren, fx ved at linke til en personlig blog. Denne må heller ikke indeholde kommercielle interesser.

  6. Ofte er de fleste problemer med deres tilhørende løsning tidligere beskrevet. Prøv derfor at søge her på forummet, eller i de store søgemaskiner, inden at du stiller et spørgsmål. Får du et svar som viser hvordan du bedst søger, så meget desto bedre, for så har du også lært lidt mere på den front.

  7. Spørgsmål med overskriften "Underligt problem", eller tilsvarende, er i strid med den første retningslinie, og vil være i fare for at blive overset. Brug derfor beskrivende overskrifter, som kan fange dem der kender til det specifikke problem.

  8. I selve indlægget er det vigtigt at inkludere alle relevante oplysninger, og hellere for mange oplysninger end for få oplysninger. Virker nettet ikke, så læs indlægget "Support til netværksproblemer" og følg vejledningen der, eller hvis et program ikke kan installeres, så beskriv præcist hvad der er prøvet med.

  9. Ét emne, ét spørgsmål. Vi ser hellere at du opretter en hel stribe af emner, end at der stilles flere spørgsmål i samme emne/indlæg. Det er langt lettere for dem som gerne vil hjælpe, at holde styr på.

  10. Undgå unødvendig indblanding i andres emner, som fx ved at skrive "Sådan et problem har jeg også næsten, kan i ikke lige ...". Opret et nyt emne i stedet for, og link eventuelt til det andet i beskrivelsen.

Skulle det ske, at du føler dig dårligt behandlet, eller finder et indlæg stødende, så kan du kontakte sidens administratorer, og sætte dem ind i sagen. De vil vide hvad der skal gøres.

Vi håber at retningslinierne for forummet kan sikre plads til alle, og skulle der være tvivlsspørgsmål eller kommentarer, så hører vi dem meget gerne. Der kan oprettes et indlæg i forummet "Ubuntu Danmark".

Med venlig hilsen de frivillige folk

Tilbage til "Vigtige beskeder"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster