trådløs og lyd virker ikke ;) hjæælp plz hurtigst muligt!

Spørgsmål, som ikke kan besvares i andre hardware-fora, bør stilles her.
hansen
Indlæg: 9
Tilmeldt: 25. nov 2007, 23:45

trådløs og lyd virker ikke ;) hjæælp plz hurtigst muligt!

Indlægaf hansen » 26. nov 2007, 11:54

Hejsa allesammen! :)

jeg har et lille problem . jeg har lige installeret Unbuntu på min Laptop men min lyd og trådløs net virker ikke

lyd plejer jeg bare og bruge normal ac97 lyd driver , men ved ikke hvordan man gør på Linux da jeg er sprunget fra windows til Linux! :s

Trådløs ! :wink: jeg har ingen anelse om hva jeg overhovedet skal gøre og jeg bruger Winbond Trådløs driver normalt ! :lol:

Plz Hjææææælp!
>Mvh<
Hansen

Giver ubuntu 7.10 en chance

sådanUBUNTU
Indlæg: 901
Tilmeldt: 18. nov 2007, 00:25
Geografisk sted: Valby

trådløs og lyd virker ikke ;) hjæælp plz hurtigst muligt!

Indlægaf sådanUBUNTU » 26. nov 2007, 12:21

Prøv at skrive

Kode: Vælg alt

 lspci
i terminalen (programmer -> tilbehør -> Terminal) og send outputtet hertil. Er ikke sikker på, at jeg kan hælpe dig, men det giver bedre oplysninger til dem, der evt. kan...

:)

hansen
Indlæg: 9
Tilmeldt: 25. nov 2007, 23:45

kode

Indlægaf hansen » 26. nov 2007, 12:23

her er koden måske du så kan ! :P

champen@champen-laptop:~$ lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:05.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation MCP51 PCI-X GeForce Go 6100 (rev a2)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0a.3 Co-processor: nVidia Corporation MCP51 PMU (rev a3)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev f1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
06:09.0 Ethernet controller: Winbond Electronics Corp W89C33D 802.11 a/b/g BB/MAC
champen@champen-laptop:~$
>Mvh<

Hansen



Giver ubuntu 7.10 en chance

sådanUBUNTU
Indlæg: 901
Tilmeldt: 18. nov 2007, 00:25
Geografisk sted: Valby

trådløs og lyd virker ikke ;) hjæælp plz hurtigst muligt!

Indlægaf sådanUBUNTU » 27. nov 2007, 13:45

Med udgangspunkt i denne side:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=239995&page=4

skal du gøre dette for at få lyden til at virke:

Indtast følgende i terminalen:

Kode: Vælg alt

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base 


tilføj tekst i slutningen af filen:

Kode: Vælg alt

options snd-hda-intel model=3stack


gem filen og genstart computeren.

Så skulle du få lyd. Hvis det ikke virker 100% (ingen lyd i hovedtelefoner eller andet) kan du også gøre følgende. NB! Behold de ovenstående ændringer.

Kode: Vælg alt

sudo gedit /etc/modprobe.d/snd-hda-intel.modprobe


Klip følgende tekst ind i filen (det er en ny fil):

Kode: Vælg alt

options snd-hda-intel model=3stack


gem filen og genstart computeren

Jeg har ikke umiddelbart kunnet google mig til en løsning på det trådløse. Dit trådløse er lidt eksotisk og endnu ikke understøttet i Linux. Sikkert fordi specifikationerne ikke er oplyst af producenten. Mit bedste bud er at forsøge ndiswrapper (en form for driver-emulator, der kan anvende windowsdrivere). Nogen gange virker det fint, andre gange virker det - men ustabilt, og nogle gange virker det slet ikke.

https://help.ubuntu.com/community/WifiD ... diswrapper

Ellers må du på shoppingtur. Problemet er, at man altid finder ud af, at man vil bruge linux, EFTER man har købt computeren. Så man tager ikke hensyn til kompatibilitet i købssituationen. Men held og lykke med det!
[/code]

Birkemark
Indlæg: 3
Tilmeldt: 25. apr 2008, 21:41

Re: trådløs og lyd virker ikke ;) hjæælp plz hurtigst muligt!

Indlægaf Birkemark » 26. apr 2008, 08:04

Hej...

jeg har lige prøvet på min slæb-bar.
men den vil ikke gemme den
Mvh.
Birkemark

Asus V1J og total newbie og så et .dk

Tilbage til "Overordnet hardware"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 2 gæster