Jeg lovede for et stykke tid siden at skrive en uddybende guide angående Compiz (Fusion), idet softwaren er noget jeg bruger en ustyrlig masse tid på at lege med. Der er megen funktionalitet og brugbarhed som godt kan gemme sig under alt det der skinner - imodsætning til eksempelvis Aero, som mange har fundet fascinerende i det sidste store udspil fra firmaet jeg ikke nævner her.
Guiden tager udgangspunkt 0.6.1, og compizconfig-settings-manager (ccsm) og de plugins der medfølger som standard. For udredning i hvordan Compiz sættes op, skal man derfor ikke læse her. Det er der andre og bedre steder at finde information om. CCSM kan installeres ved at klikke på dette link: compizconfig-settings-manager, eller ved at indtaste sudo apt-get install compizconfig-settings-manager i en terminal - og naturligvis via Synaptic.
Jeg vil tage udgangspunkt i de features jeg selv har fundet glæde i, som forhåbentligt også kan inspirere andre til at lege lidt ekstra med konfigurationerne - det er klart ens tid værd.
1: Introduktion - Sådan en havde vi ikke før!
2: General Options
2.1: Opacity Settings
2.2: Desktop Size
2.3: Focus & Raise Behaviour
3: Accessibility
3.1: Enhanced Zoom Desktop
3.2: ADD Helper
3.3: Opacity
4: Desktop
4.1: Desktop Wall
4.2: Expo
4.3: Rotér Kubus
4.4: Skrivebordskubus
5: Effects
5.1: "Slingende" Vinduer
5.2: Animations
5.3: Blur Windows
5.4: Cube Reflection
5.5: Minimér Effekt
5.6: Motion Blur
5.7: Vinduesdekoration
5.8: Fading af Vinduer
6: Extras
6.1: Window Previews
7: Utility
7.1: Cube Cabs
7.2: Scale Addons
8: Window Management
8.1: Flyt Vindue
8.2: Group and Tab Windows
8.3: Programskifter
8.4: Ring Switcher
8.5: Shift Switcher
8.6: Skalér
8.7: Snapping Windows
9: Uncategorized
9.1: Tilpas Vinduets Størrelse
10: Afslutning
1: Introduktion - Sådan en havde vi ikke før!
Compiz er et værktøj til at gøre computeroplevelsen mere moderne, flottere, og mere funktionelt, ved hjælp af komposit grafikteknologi. Windows Vista har det, Macintosh OS X har det, og Ubuntu har også. Siden version 7.10 har det været standard, og det har udviklet sig lige siden.
Compiz er i øjeblikket den langt mest udviklede og avancerede, med stor frihed til at gøre lige som man har lyst, og tilpasse sine behov ligeså. Hvis man vil have funktionalitet alene, kan man få det - vil man kun have grafisk storladenhed kan man også få det - og naturligvis kan de to kombineres. Den eneste forhindring er computerens 3d-hardware - og heldigvis kræver Compiz ikke ret meget af denne, så selv med et meget moderat system, kan man gøre oplevelsen flot og spændende.
Der er som skrevet ganske storslåede muligheder, så at beskrive de fleste vil jeg kun gøre direkte i min udredning - jeg vil dog vise et eksempel her, som jeg håber vil kunne give inspiration til at eksperimentere på egen hånd.
Billede 1, viser et det tomme skrivebord.
http://farm4.static.flickr.com/3237/301 ... a41e_o.png
Billede 2, viser det samme skrivebord, med nogle programmer åbne, for at vise skygger og vinduesdekoration.
http://farm4.static.flickr.com/3219/301 ... e637_o.png
Billede 3, viser skrivebordet med sphere deformation plugin.
http://farm4.static.flickr.com/3174/301 ... 72cb_o.png
Billede 4, viser skrivebordet, med scale plugin.
http://farm4.static.flickr.com/3202/301 ... 4fa0_o.png
Billede 5, viser skrivebordene med expo plugin.
http://farm4.static.flickr.com/3225/301 ... 462b_o.png
Alle disse funktioner er beskrevet i detajler herunder - så det er bare om at komme igang og gøre tingene på den måde man selv finder bekvemt.
2: General Options
General Options er som navnet antyder, nogle generelle og overordnede indstillinger for hvordan Compiz opfører sig. Dette omhandler blandt andet fokus og gennemsigtighed.
2.1: Opacity Settings
Og apropos gennemsigtighed. Her er det muligt at indstille hvilke vinduer og menuer som skal være omfattet af gennemsigtighed, og hvor meget. Udover statisk at sætte disse værdier, er det også muligt at styre det vha. <alt><musehjul> - hvor mange trin det tager fra total til fuld gennemsigtighed, kan styres vha. Uigennemsigtighedstrin. Hvis man eks. ønsker at anvende 10 rul, bruger man det som standard - men hvis man vil have mere kontrol over det, kan dette tal øges.
Ved pilen Window Opacities kan hvert enkelt vindue statisk defineres en værdi. Selv bruger jeg mellem 0 og 100, da det er nemmest at styre - men eftersom der kan indtastes værdier fra -32767 til 32767, er det muligt at indtaste meget præcise værdier - hvis man skulle have lyst til dét. Nogle af vinduernes navne som kan indtastes er: dropdownmenu, dialog, popupmenu, menu, dnd, notification, og utility. De kan enten indtastes seperat, eller i én samlet klasse, med hvert vindue adskilt af |. Hvis man ønsker at bruge gennemsigtighed på alle vinduer, kan værdien 'any' bruges - og hvis der er enkelte vinduer man ikke ønsker med i dette, kan man bruge et ! foran et vinduenavn - !dialog, eksempelvis.
2.2: Desktop Size
Alle har efterhånden set kuben, og det er en dominant blær-fakta hvad angår Compiz, det er sikkert - men hvad med en skrivebordshexagon istedet? I Vandret Virtuel Størrelse kan man skrive 6, istedet for 4 - eller hvis man vil have en trekant, 3. 32 vandrette virtuelle skriveborde er muligt - samme lodret, samt 36 fysiske skriveborde, med hver 32 vandrette og lodrette skriveborde. Det er mange.
Selv kan jeg fra tid til anden godt finde på at bruge 2 lodrette og vandrette skriveborde, og så slå Desktop Wall til - for så at have et kvadret med 2x2 skriveborde at arbejde med, istedet for fire på række.
2.3: Focus & Raise Behaviour
Her kan man for alvor se hvordan Linux skinner igennem i forhold til nogle andre styresystemer. Hvor mange gange har man stået i den situation at skulle kopiere et stykke tekst fra et dokument, en webside eller andet, til en anden af samme? Markér tekst, højreklik på tekst, Kopiér - Vælg et andet dokument, højreklik, Sæt Ind. Det er da meget enkelt - eller er det? I Linux kan tingene gøres langt mere enkelt. Markér et stykke tekst, vælg det nye vindue, og klik med midterste museknap. Vupti. På den sparer man sig for gigt i mange år - og det kan gøres endnu nemmere ved at ændre den måde vinduerne opfører sig på. I denne dialog, kan man afmarkere Klik for at Fokusere, Automatisk Hævning og Hæv ved Klik. Nu begynder vinduerne at opføre sig skægt, hvis man ikke er vant til det. Nu bliver vinduer nemlig aktive ved bare at bevæge musen over dem - så istedet for at skulle klikke på det dokument man vil kopiere tekst over i, man man nu istedet bare bevæge musen over det, og klikke med midterste musetast. Endnu mindre gigt, og endnu mere anvendelighed. Et godt eksempel man kan bruge det til, er når man læser guides, og skal kopiere kommandoer over i en terminal - det bliver ikke nemmere, medmindre man har telepatiske evner. Dette kan også bruges i visse teksteditorer som understøtter dette - Emacs, f.eks.
3: Accessibility
Eller på dansk som regel oversat til "Universal adgang" - Handicaphjælp. Selv er jeg kraftigt svagtseende, så jeg har især haft gjort god brug af Enhanced Zoom - men der er lidt for enhver smag her, også selvom man ikke er handicappet - mange af funktionerne kan være med til at gøre brugen af din maskine mere inituitiv.
3.1: Enhanced Zoom Desktop
Jeg elsker denne funktion. Specielt når jeg arbejder på min lille EEE, er den ofte med til at give en mere behagelig brugeroplevelse. Jeg bruger det som regel med standardindstillinger, men der er utroligt mange knapper at trykke på, alt efter hvilken effekt og funktionalitet man ønsker. Nogle af de vigtige standard-bindinger er <super>+1, <super>+2, <super>+3, og <super>+R - de første tre giver tre forud-indstillede zoom-niveauer, mens <super>+R tilpasser zoomniveauet til det aktive vindue i fokus. Møgsmart.
3.2: ADD Helper
Denne funktion har i bund og grund den effekt at den øger fokus på det aktive vindue i fokus - kraftigt. Skrivebord, værktøjsbjælker og vinduer vil kraftigt blive reduceret visuelt, mens det aktive vindue i fokus forbliver som det er. Kort sagt, det er nemmere at holde koncentrationen omkring det vindue man arbejder med. Dette må kunne bruges af enhver - til at reducere træthed i hovedet, kan jeg forestille mig. Eller bare som i mit tilfælde, konstant distrahering af Rhythmbox, fordi jeg liige skal skifte nummer.. Æv. Må se at få skrevet færdigt. Vigtige bindinger her er <super>+P, og egenskaber for farvemætning, lysmængde, gennemsigtighed og vinduestyper kan kallibreres.
3.3: Opacity
Endnu en af de initiutive funktioner, som ikke skinner, roterer og gør andet smart. Ved at bruge denne funktion - eks. sammen med metoden i Focus & Raise Behaviour, kan man gøre livet pokkers meget nemmere for sig selv. Når man alligevel skifter fokus med musen, hvorfor skal det så ikke være muligt også at se det vindue som man skifter fokus til? Normalt vil dele være gemt af vinduet ovenover - men med Opacity slået til, bliver vinduet over gennemsigtigt, så man kan se vinduet nedenunder. Indstillingerne skulle sige sig selv - den vigtigste må være Passive Opacity, som bestemmer hvor gennemsigtigt vinduet man skifter fra skal blive, når man skifter fokus til et nyt vindue. Jeg synes selv 10 virker meget fint - men nogle kunne ønske mere, andre mindre.
4: Desktop
Denne sektion omhandler som logisk antaget om skrivebordet i sig selv, og hvordan det opfører sig. Der er rig mulighed for at personliggøre brugen af sin maskine her, så den bliver endnu mere funktionel. Hvis man ikke kan lide det ene, kan man altid bruge det andet - eller det tredje, eller til hvor langt man nu kan tælle.
4.1: Desktop Wall
På denne måde er Ubuntu 7.10 sat op som standard, med to vandrette skriveborde. Hvis man ønsker sig kuben til at starte med, er det ikke helt så gøglet som man kunne ønske sig det - men når man ikke står og har brug for kuben, kan det nu alligevel være ganske funktionelt. Jeg finder det tit mere overskueligt - specielt hvis man laver to vandrette og to lodrette skriveborde som nævnt før - så kan man med lidt øvelse med musehjulet nemt eks. springe et skrivebord over, så man hopper fra 1 til 3, eller fra 2 til 4 - det er ikke helt så nemt med en skrivebordskubus.
Ydermere, hvis man alligevel skal finde noget grafisk gøgl med desktop wall, så er der Window Preview og Live Window Preview - som gør at man kan se vinduer i et lille vindue mens man skifter - med Live Preview, kan man se hvordan man eks. flytter et vindue fra et skrivebord til et andet. Ved at øge Visibility Time's værdi, bliver det faktisk meget flot - og så føles det pokkers dynamisk.
4.2: Expo
For at fortsætte lidt i Live Preview's spor, så er Expo godt og vel det samme - bare i meget større skala. Ved at bruge bindingen <super>+E, får man et overblik over sine skriveborde og hvilke vinduer som befinder sig på dem. Dem kan man så trække mellem de forskellige skriveborde. Ved at lave 2x2 skriveborde som nævnt nogle gange før, får man et kvadrat, som jeg synes virker utrolig godt - men der er mange muligheder, så det er bare at lege med indstillingerne. En vigtig synes jeg er Hide Panels/Docks - hvis man slår den fra, kan man også se paneler og dock-programmer - som kiba-dock eller avant-window-navigator mens man bruger Expo.
4.3: Rotér Kubus
Essentielt hvis man vil have sin kube. Den skal være slået til, for ellers vil der ingen være at rotere med. Der er pokkers mange indstillinger, men alt man i bund og grund behøver at vide er, at <ctrl>+<alt>+<button 1> (museknap 1) vil initiere rotation. Det kan også gøres med midterste museknap, hvis man har sådan en. Ved at øge værdien for Zoom, vil man komme længere væk fra kuben, og dermed få mere overblik. Meget lækkert hvis man også bruge Cube Reflection, synes jeg.
4.4: Skrivebordskubus
Sikkert hvad mange vil rulle til først - den er da også dejlig, må man konstatere. Ved at slå denne til, sammen med Rotér Kubus, vil man få den famøse kube - og det er sådan set så enkelt. Der er dog meget mere man kan gøre for at få det hele til at skinne yderligere. I Appearance-fanebladet kan man vælge grundfarve på sin kube, som hovedsageligt vil vise sig i top og bund, hvis man ikke bruger Cube Caps. For mig at se er det rart at have en farve som nogenlunde matcher sit skrivebordstapet og andre grafiske elementer. Ved at bruge den lille pippette ved siden af grundfarven, kan man vælge en hvilkensomhelst farve på sin skærm - hvilket for det meste er hurtigere end at indstille i timevis, for at nå til det resultat.
Hvis man dog ikke ønsker blot en simpel farve, kan man bruge Cube Caps til at vise et billede i top og bund - mange forskellige kan hentes via internettet. Nogle af de vigtige søgeord vil være 'compiz' og 'cube caps' - så skal man nok finde nogle. Man kan alternativt vælge noget man selv har liggende - et skrivebordstapet eller lignende. Smag og behag.
Skydome - eller "Himmelkuppel" kan også være med til at øge den visuelle skønhed, hvis man er til den slags. På samme måde som før kan man finde billeder som passer til formålet - men istedet for at søge på "cube caps", søger man på "skydome". Alternativt, kan man vælge en farveovergang - som faktisk kan se ganske hæderligt ud alene, specielt med Cube Reflection, som vi kommer til senere.
Transparent Cube, må også siges at være vigtig. Opacity During Rotation vil afgøre hvor gennemsigtig kuben vil være, når den roteres, mens Opacity When Not Rotating bestemmer hvor gennemsigtig kuben skal være når skrivebordet er i ro - det kan bruges til at lave nogle interessante effekter hvis man leger lidt med det.
5: Effects
Denne sektion omhandler mere overordnede effekter, som ikke kan sættes i andre kategorier. Forskellige former for animation og andet godt - der er nok at gå igang med.
5.1: "Slingende" Vinduer
Jeg elsker denne funktion. Hvorfor nogen ikke har fundet på den før er mig et under - den gør hele brugen af sin maskine mere virkelig - selvom det er et skidt ord. Det er med til at gøre ens oplevelse mere dynamisk og interessant - også når man har vænnet sig til det, og har brugt to-tre eftermiddage på intet andet end at trække rundt med sine vinduer.
Det første jeg gør, nærmest efter hver eneste installation, er at afmarkere "Omvendt Fastgøring" - når man gør det, vil vinduer ikke længere klistre til hinanden, og til skærmens kanter. Jeg synes det er møgirriterende, kort og godt. De fleste funktioner her, bestemmer hvordan vinduerne opfører sig fysisk. Hvis man ikke synes ens vinduer er 'tunge nok', kan dette ændres - og omvendt. Det er bare om at lege med det, til man finder noget man synes er behageligt at arbejde med.
5.2: Animations
Animationer. Kort og godt. De er med til at gøre brugeroplevelsen mere levende, dynamisk og spændende. De forskellige faneblade har indstillinger for hvordan forskellige handlinger skal animeres. Hvis man eks. ønsker at ens vinduer, når de lukkes, skal bruger Airplane-animationen, finder man Close Animation-fanebladetm, og dobbeltklikker på navnene i Close Effect, hvorefter der kommer en lang liste over animationer - hvor man så vælger Airplane. Hvis man synes animationen er for hurtig, kan dette ændres ved at øge værdien af Duration. På denne måde behandles alle vinduer og handlinger - så det er bare et lege løs.
På mit system har visse animationer dog vist sig at gøre min grafiske server (X.org) ustabil - så istedet for Animations, har jeg som regel Minimér Effekt slået til.
5.3: Blur Windows
Blur - eller på dansk, udblødning, kan virke på en samme facon som ADD Helper - ved at udbløde vinduer som ikke er i fokus, så det er nemmere at holde koncentrationen på det vindue man arbejder med. Udover det, er det dog også muligt at udbløde baggrunde for gennemsigtige vinduer, da en for stor kontrast nogle gange kan gøre at gennemsigtige elementer kan være svære at læse. Dette gøres vha. Alpha Blur.
5.4: Cube Reflection
Denne funktion er med til at fremkalde en fysisk flade for ens skrivebordskube, som reflekterer indholdet - som gør at kuben ikke bare flyder rundt i ingenting. Jeg kan godt lide at øge intensity kraftigt, for at øge effekten - og så vælge Above fra listen Reflection Mode, som har den effekt at placere kuben fladt på denne fysiske grund, så længe man ser den oppefra.
5.5: Minimér Effekt
Et glimrende alternativ til Animations, som har virket mere stabilt på min egen maskine. Der er ikke så mange klokker og fløjter, men det fungerer ganske solidt. Hvis man oplever ustabilitet med Animations og ikke gider rode alle indstillinger igennem for samme, for at finde ud af hvad der skaber denne ustabilitet, kan jeg kun anbefale at man vælger Minimér Effekt.
5.6: Motion Blur
På dansk, 'bevægelses-blødgøring' - dette kræver store systemresourcer og et nogenlunde 3d-kort, så det er ikke sikkert det virker hos alle - men når det gør, kan det give en utrolig flot effekt, hvis man dæmper standard-indstillingerne en smule. Prøv eks. at åbne en webside i Firefox - istedet for bare at dumpe ind, er der en overgang - og endnu overgange, når man surfer videre. Jeg synes det kan virke utrolig behageligt for øjnene, hvis man alligevel ikke laver noget som kræver voldsomt meget af ens person. Jeg faldt over dette ved et tilfælde - men jeg er blevet ganske glad for det fra tid til anden, må jeg tilstå - og så kan det give de vildeste effekter hvis man virkelig går amok med indstillingerne - skæg skal være skæg.
5.7: Vinduesdekoration
Hvis man ikke bruger Emerald, er det her skyggeindstillinger for vinduer angives. Ikke så meget at sige til det - men jeg kan forestille sig at mange overser det. Det gjorde jeg i hvert fald.
5.8: Fading af Vinduer
Endnu en relativ enkel funktion - med denne, vil vinduer åbne i gennemsigtighedsovergange - ligesom menuer, og alverdens andet godt. Det er naturligvis også her det slåes fra - da jeg kan forestille mig at nogle kan blive træt af det.
6: Extras
Mere eller mindre vilkårlige funktioner. Jeg bruger som regel kun Window Previews herfra, fra tid til anden.
6.1: Window Previews
Denne funktion vil vise en forehåndsvisning af et vindue fra Gnome-panelet, når markøren bevæges over den. Grunden til at jeg kun bruger den sjældent, er at jeg synes den mangler funktionalitet - den viser ikke minimerede vinduer, hvilket gør den næsten ubrugelig for mit vedkommende - i hvert fald indtil den funktion kommer med.
7: Utility
En pokkers masse tekniske funktioner som jeg ikke kan hitte ud af - dog er der imellem nogle ganske nyttige, som man ikke bør overse.
7.1: Cube Caps
Cube Caps - som jeg nævnte før ved Skrivebordskubus, vil denne funktion placere billeder i toppen og bunden af kube eller anden lignende indstilling. Med de rette billeder, kan det faktisk set ganske heftigt ud - så det er bare om at finde nogle passende. Forskellen fra disse indstillinger, og dem fundet i Skrivebordskubus, er at der er bredere mulighed for at fintune ens indstillinger her.
7.2: Scale Addons
Denne funktion giver ekstra funktionalitet til Skalér, som jeg kommer til senere. Der er mulighed for at tilføje highlights og lignende her, for at øge funktionaliteten.
8: Window Management
En meget vigtig, men ofte overset kategori, hvis man ønsker mere kontrol over hvordan ens vinduer opfører sig. Det er tit muligt at tilpasse systemet bedre til ens behov her, også selvom man ikke umiddelbart skulle tro det.
8.1: Flyt Vindue
Titlen siger sig selv. Her finder man ekstra indstillinger for hvordan flyttede vinduer opfører sig, mens man flytter dem. På min EEE har jeg fjernet Begræns Y (akse), så jeg kan flytte vinduer som ellers er for store til skærmen under det øverste panel, for bedre at kunne se dem. Ellers er her mulighed for at give flyttede vinduer gennemsigtighed, så man kan se vinduer og andet ting under, mens man flytter dem.
8.2: Group and Tab Windows
Jeg ville ønske at jeg kunne få denne funktion til at være mere stabil, fordi den er utrolig god. Den gør at man med nogle bindinger kan 'proppe mange vinduer sammen' til ét vindue, og så skifte mellem dem. Vigtige bindinger her er <Super>+S, som vælger et vindue som man ønsker skal grupperes - dette kan gøres med mange vinduer, og <Super>+G grupperer et vindue - <Super>+U afgrupperer vinduer. Flere bindinger kan ses under Actions-fanebladet.
8.3: Programskifter
Den klassiske <Alt>+<Tab> har fået nyt ansigt. Med denne binding kan man skifte mellem vinduer, som man altid har gjort det - her kan man yderligere kallibrere de visuelle indstillinger for det.
8.4: Ring Switcher
Og her kan man for alvor begynde at lege. Istedet for den 'flade' Programskifter, kan man her skifte vinduer som bliver placeret i en ring, så man kan se dem alle, mens man skifter - der er naturligvis en masse animation og andet godt for at gøre det pænt at se på, som man også kan indstille her. Standardbindingen her er <Super>+<Tab>.
8.5: Shift Switcher
Endnu en udgave af den klassiske programskifter - denne kan emulere hvordan Windows Vista skifter programmer, og MacOS 10's Cover-stil. Disse to kan vælges imellem i Switcher Mode. Standard-bindingen her er <Skift>+<Super>+S.
8.6: Skalér
Endnu en MacOS 10-funktion, implementeret i Compiz. Med denne kan man få et overblik over alle vinduer på ens skrivebord, som bliver opstillet side om side så man kan vælge imellem dem, og se hvilke man har. En meget nyttig funktion, synes jeg. Standard-bindingen her er <Alt>+<Skift>+Op. Jeg foretrækker dog at at bevæge min markør til en skærmkant, og så bruge en af knapperne på musen for at starte det. Dette kan indstilles ved at dobbeltklikke på Start Vinduesvælger under Actions-fanebladet, og indstilles ved Screen Edges og Edge Button.
8.7: Snapping Windows
"Klistrende vinduer", som tilføjer den funktion at vinduer klistrer til hinanden, og til skærmens kanter. Selv bryder jeg mig ikke voldsomt meget om det - men heldigvis er vi alle jo forskellige.
9: Uncategorized
Funktioner udenfor kategori - selv synes jeg nu nok at Tilpas Vinduets Størrelse kunne være smidt under Window Management, men nu er det ikke mig som designer Compiz, såeh.
9.1: Tilpas Vinduets Størrelse
Endnu en utrolig anvendelig funktion, som dog ikke skinner og gør ved. Ved at bruge standard-bindingen <Alt><Button 2> (museknap 2) kan man ændre et vindues størrelse, uden at være nødt til at finde den kant man ønsker at ændre fra med musen.
Og så er vi vist ved at være ved vejs ende med det jeg ønskede at bidrage med. Hvis der er spørgsmål til denne guide, vil jeg først bede om at man selv prøver lidt først - fordi nogle gange er det bare et spørgsmål om at prøve sig frem - men jeg svarer gerne på spørgsmål vedrørende disse emner jeg har nævnt her, såfremt man har gjort en i hvert fald lille indsats. Guiden må gerne kopieres, såfremt mit navn (Christoffer Kiilerich Nielsen / Eitreach) og e-mail (eitreach@gmail.com) bliver tilføjet.
Compiz - En endnu længere udredning end før (0.7.8)
-
- Indlæg: 2478
- Tilmeldt: 24. jul 2007, 19:32
- IRC nickname: eitreach
- Geografisk sted: København
Compiz - En endnu længere udredning end før (0.7.8)
"A Narn heavy cruiser?!"
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
-
- Indlæg: 23
- Tilmeldt: 23. okt 2007, 01:48
- Geografisk sted: København
Re: Compiz - En endnu længere udredning end før (BETA)
En givtig guide, ligner det. Dog har jeg et spørgsmål, som jeg ikke har kunet finde ordentligt svar på andet steds (og det undrer mig, hvis det vrkelig ikke kan løses):
Når man vælger kuben og rotér-funktionen ville det være logisk at få fire forskellige skrivebordsbilleder (eller bare farver!) på, så man kan se forskel. Det er da også muligt at vælge fire billeder - MEN de bliver umiddelbart kun vist, hvis man formår at slå Gnomes (eller er det nautilus, mere præcist?) skrivebordsfarve/billede fra.... Det KAN lade sig gøre, men omkostningen ved at slå det fra er dyr: man fjerner nemlig alle genveje fra skrivebordet, hvorved det kun er rent til pynt og helt uden funktion.
Er det ikke muligt på anden vis at få forskellige baggrunde på siderne af kuben? Og burde man ikke ligeledes kunne have forskellige genveje på de forskellige skriveborde, så det ikke kun er de åbne vinduer, der adskiller sig?
Når man vælger kuben og rotér-funktionen ville det være logisk at få fire forskellige skrivebordsbilleder (eller bare farver!) på, så man kan se forskel. Det er da også muligt at vælge fire billeder - MEN de bliver umiddelbart kun vist, hvis man formår at slå Gnomes (eller er det nautilus, mere præcist?) skrivebordsfarve/billede fra.... Det KAN lade sig gøre, men omkostningen ved at slå det fra er dyr: man fjerner nemlig alle genveje fra skrivebordet, hvorved det kun er rent til pynt og helt uden funktion.
Er det ikke muligt på anden vis at få forskellige baggrunde på siderne af kuben? Og burde man ikke ligeledes kunne have forskellige genveje på de forskellige skriveborde, så det ikke kun er de åbne vinduer, der adskiller sig?
-
- Indlæg: 2478
- Tilmeldt: 24. jul 2007, 19:32
- IRC nickname: eitreach
- Geografisk sted: København
Re: Compiz - En endnu længere udredning end før (BETA)
Jeg er ret sikker på at det er den eneste måde - at slå sit skrivebord fra, desværre.
Mht. genveje er der dog altid panelet - det kan ikke agere alternativ, så du kan slå skrivebordet fra og stadig have dine genveje?
Mht. genveje er der dog altid panelet - det kan ikke agere alternativ, så du kan slå skrivebordet fra og stadig have dine genveje?
"A Narn heavy cruiser?!"
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
-
- Indlæg: 48
- Tilmeldt: 4. feb 2009, 17:38
- IRC nickname: Bligi
-
- Indlæg: 2478
- Tilmeldt: 24. jul 2007, 19:32
- IRC nickname: eitreach
- Geografisk sted: København
Re: Compiz - En endnu længere udredning end før (0.7.8)
Hvad var problemet, og hvordan løste du det?
"A Narn heavy cruiser?!"
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393
-
- Indlæg: 31
- Tilmeldt: 17. maj 2009, 19:12
- IRC nickname: Adavur
Re: Compiz - En endnu længere udredning end før (0.7.8)
Mange tak for en god guide.
Nu har jeg rodet lidt med det, og jeg tænkte på noget: Ved f.eks. Windows Switcher og Ring Switcher, kan det da lade sig gøre, at man kan se et billede af vinduet i stedet for det grimme ikon, når det er minimeret? Det ville virkelig gøre en forskel.
Nu har jeg rodet lidt med det, og jeg tænkte på noget: Ved f.eks. Windows Switcher og Ring Switcher, kan det da lade sig gøre, at man kan se et billede af vinduet i stedet for det grimme ikon, når det er minimeret? Det ville virkelig gøre en forskel.
-
- Indlæg: 31
- Tilmeldt: 17. maj 2009, 19:12
- IRC nickname: Adavur
Re: Compiz - En endnu længere udredning end før (0.7.8)
Jeg forstår det ikke helt, det er som om der er noget, der begrænser sig, når vinduerne er minimerede. Også Skalér virker kun med åbne vinduer, ikke hvis du har brugt f.eks. vis skrivebord-knappen. Og previewet af vinduerne virker som du selv nævner også kun, når vinduerne er åbne...?
Der må da være en løsning på dette. Eller findes der et program, der på en måde håndterer åbne vinduer helt anderledes og aldrig minimerer dem, men derimod ser skrivebordet som et vindue også?
Et eller andet må da virke.
Der må da være en løsning på dette. Eller findes der et program, der på en måde håndterer åbne vinduer helt anderledes og aldrig minimerer dem, men derimod ser skrivebordet som et vindue også?
Et eller andet må da virke.