Til tasterne -> Til Ubuntu tasterne

Alt omkring ubuntudanmark.dk
Claus Henriksen
Forfatter
Indlæg: 789
Tilmeldt: 21. jan 2007, 17:45
Geografisk sted: Christianshavn

Til tasterne -> Til Ubuntu tasterne

Indlægaf Claus Henriksen » 23. nov 2009, 22:02

Hej gutter.

Har I set programmet "Til Tasterne" på dr? Ret godt program for normale/begynder IT brugere - kun om hvordan man kører Windows og Mac - men det er ret godt.
På programmets hjemmesiden kan man bla. se disse købetips: http://www.dr.dk/Undervisning/Til_taste ... betips.htm . Her tænkte jeg, man måske kunne lave en 'Ubuntu-tips' side her, der kunne matche disse tips?

Mvh.
Claus
Claus Gårde Henriksen / Jeg bruger ikke Ubuntu / Debian Stable 11

andsen
Indlæg: 283
Tilmeldt: 4. apr 2008, 22:24
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Re: Til tasterne -> Til Ubuntu tasterne

Indlægaf andsen » 24. nov 2009, 09:59

Cool nok. Værten er Johannes Fonnesberg, som er Nikolaj Sonnes (So ein ding @ DR2) tidligere kollega på GEAR. Han skulle være et god :-)

Men de kunne godt lave en sektion om styresystemer, når man tænker på afsnittet af Magasinet Penge, der handlede om Ubuntu kontra Windows.


EDIT: Hovsa! Der var faktisk et afsnit om styresystemer! Dog uden Ubuntu :-P
Dell Studio XPS 16 Ubuntu 11.10 64-bit - Windows 7 64-bit
Intel Core i7 720 1.6 ghz - 4 GB DDR3 1333 Mhz Ram - Mobility Radeon HD 4670 - 500 GB Seagate Momentus XT Hybrid HDD

"He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher... or, as his wife would have it, an idiot." - Douglas Adams

Jimmyfj
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 19. jul 2007, 19:35
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Til tasterne -> Til Ubuntu tasterne

Indlægaf Jimmyfj » 24. nov 2009, 11:31

En vel nok Okay side for de fleste absolut begyndere. Men der mangler noget på siden. Det ville jo ikke have gjort siden mere avanceret hvis man havde valgt at præsentere Ubuntu på lige fod med Windows og Mac OSX, set i lyset af DR's udsendelse "Magasinet penge", hvor Ubuntu slog Windows af pinden.

Så jo - Lad os endelig lave en side her, hvor vi laver en side med lister af hardware, som vi VED fungerer med Ubuntu. Her tænker jeg på en liste, hvor hver enkelt del i systemet bliver uddybende forklaret, på en IKKE-TEKNISK måde, så alle kan gå ind og kigge på siden - Vi har manglet en sådan side meget længe her på UbuntuDanmark, hvor folk har kunnet gå ind og læse om testet hardware, som fungerer under GNU/Linux.

På den selv samme side kan vi så samtidig aflive de myter/løgne, folk bliver fyldt med hos div. forhandlere, som ikke sælger andet end Windows. Bl.a. Lenovos påstand om, at en del af aktiverings-nøglen til Windows Vista skulle ligge i maskinens BIOS, hvilket er en gang uglegylp at lukke ud. Enhver af os VED, at BIOS er en ROM-chip på bundkortet, og i følge sagens natur kan MS, eller Lenovo IKKE skrive bare EN bit til BIOS Read Only Memory, uden af BIOS bliver påvirket af dette. I den sag er det MS som er inde og stjæle BIOS' serienummer, for at kunne "binde" den version af Windows som maksinen kommer med til den maskine, og kun den. Nok et forsøg fra MS' side på at stjæle folks penge.
"OM 100 ÅR ER ALTING GLEMT !"


Ubuntu - Dev-ed.
Linux User # 448500

Tilbage til "Ubuntu Danmark"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster